ЯК ПРАЦІВНИКА МОЖУТЬ ПОКАРАТИ ЗА ВІДМОВУ ПРОХОДИТИ МЕДИЧНИЙ ОГЛЯД

 Ухилення від проходження обов’язкового медогляду може спричинити дисциплінарну відповідальність працівника аж до звільнення. Так, деякі категорії працівників зобов’язаний проходити попередні (при прийнятті на роботу) та періодичні (протягом трудової діяльності) медичні огляди.

 Обов’язкові медогляди проводяться для працівників: зайнятих на важких роботах; роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці; роботах, де є потреба у професійному доборі, і до 21 року (щорічно).

 «Медичні огляди проводяться відповідно до Порядку від 21.05.2007 № 246. Додатки до Порядку містять Перелік шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, при роботі з якими обов’язкові попередній (періодичні) медичний огляд працівників, а також Перелік робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд працівників», – йдеться у повідомленні.

 Роботодавець може притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медогляду, до дисциплінарної відповідальності та відсторонити його від роботи без збереження зарплати. Це передбачено ст. 46 КЗпП та розділу III Порядку,

 За ухилення працівника від проходження медичного огляду роботодавець може, у тому числі, і звільнити його.

  Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  – звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, 3-03-25.

  Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *