OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                              

Щедрим та багатим називають українці вечір напередодні Нового року (13 січня). У цей день господарки готують багатий святковий стіл, а до кожної хати приходять щедрувальники.

         Цього року жителів сіл Крисине, Максимівка, Петропавлівка та Сазоно-Баланівка з характерним обрядовим дійством – гостинами Меланки – відвідали учасники художнього колективу «Калинонька» Крисинського сільського будинку культури. Із веселими піснями, танцями та віршами щедрувальники бажали щастя членам сімей, процвітання їх господарствам, стабільності службовцям державних установ. Господарі кожної оселі зустрічали учасників дійства не тільки теплими посмішками та відкритими серцями, а ще й смачними гостинцями –  пирогами, варениками, солодощами. Навіть глінтвейном пригощали! І всі люди дякували артистам за те, що несуть добро та радість в оселі, піднімають настрій обрядовими піснями, а головне, продовжують традиції нашої славної України.

         Самодіяльний колектив «Калинонька» – це люди різних професій та вподобань, різних політичних поглядів, але всіх їх об’єднало свято та бажання відтворювати культові обряди наших предків. Меланкою та рядженими до вас приходили: Семко О. М., Ширкунова В. М., Гарбуз О. А., Астафьєва О. О., Книш О. М., Касьяненко А. Ю., Юхта Л. М., Іванченко В. В., в ролі Меланки – учень Крисинського НВК Ширкунов Олексій. Окреме «дякую» крисинські аматори висловлюють Масягіну А. В., жителю села Петропавлівка, за яскравий музичний супровід. Разом із самодіяльним колективом на гостини до жителів громади заходив Крисинський сільський голова Бобрик В. А.

         Протягом довговікового існування нашого народу традиційний новорічний обряд зігрівав своєю магічною силою українців. Тож плекаймо та будьмо горді за таку спадщину. А «Калинонька» і наступного року прийде до вас  щедрувати.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *