Стаття 35 Сімейного кодексу України дає право вибору прізвища, яким можуть скористатися громадяни, котрі вступають у шлюб:

залишити своє прізвище;

взяти прізвище нареченого/нареченої;

до свого прізвища додати прізвище нареченого/нареченої.

Обов’язковому обміну підлягають український паспорт, ідентифікаційний код (ІПН), паспорт для виїзду за кордон і водійське посвідчення (права).

Крім вищевказаного списку, є ряд документів, в які теж необхідно внести зміни: трудова книжка; дані в реєстрі виборців; дисконтні та членські карти; медичні картки і страховий поліс; реєстрація та страхування автомобіля; банківські договори, картки та рахунки; заповіт; реєстраційні документи підприємця і студентський, читацький квитки і залікова книжка.

Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  – звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, 3-03-25.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

One Response to ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ЗМІНУ ДОКУМЕНТІВ ПІСЛЯ ОДРУЖЕННЯ

  • student seo says:

    Насправді це важлива інформация, велике вам дякую за те що ви її опублікували! Адже не знаючи законодавства можна добряче “втрапити”!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *